Kesäkonsertit 2024

Tuulinen aava – Blåsig fjärd

Keskikesän konsertti Hangon kirkossa juhannusviikonlopun sunnuntaina 23.6. klo 15

Konsertin ohjelmassa kuullaan sävellyksiä latvialaiselta Peteris Vasksilta sekä joukolta suomalaisia säveltäjiä: Sibelius, Kuula ja Palmgren. Mukana on myös kansanlaulusovituksia P. Kostiaiselta ja H. Alasaarelalta. 

Vasksin "Plainscapes" sekakuorolle, viululle ja sellolle on konsertin pisin teos. Se on maaginen kuvaus luonnon heräämisestä, tuulesta ja avarista maisemista. Se on tasankoihin viittaavasta nimestään huolimatta helppo sijoittaa myös meren aavoille. Tämä teos on kuin maisema johon uppoat, ja se koskettaa ja yllättää – saatat löytää itsesi lintuparven keskeltä. 

Vasksilta kuullaan myös sellokappale "Pianissimo", joka yhdistää upealla tavalla sellon runsaat yläsävelsarjat ja lauluäänen. 

Suomalaisilta säveltäjiltä ohjelmassa on kuorolauluja, jotka ovat kuin kotonaan keskikesässä.

Ihmisen ääni -kuoro
joht. Matias Lahti

Knuut Nissinen, viulu
Auroora Perttunen, sello

Käsiohjelmat 17/15 e
Hanko soi ry:n kannatusjäsenet 15/13


Mieli, kieli ja musiikki

Luentokonsertti "Mieli, kieli ja musiikki"  Hangon kaupungintalon juhlasalissa la 17.8. klo 18.

Matias Lahden ja Tiina Linjaman luentokonsertti käsittelee musiikin fysiologisia, sosiaalisia ja emotionaalisia vaikutuksia, sen yhteyksiä puhuttuun kieleen sekä vaikutuksia terveyteen. Keskiössä ovat musiikin kyky toimia kommunikaation välineenä, mielen prosessien, tunteiden ja muistojen käsitteellistäjänä sekä työkaluna mielen sisällön työstämisessä. Luento kuullaan suomen kielellä.

Ohjelmassa kuullaan seuraavat teokset:
E. Grieg: Sonaatti viululle ja pianolle nro 3, c-molli
R. Vaughan Williams: The Lark Ascending
W. A. Mozart: Sonaatti pianolle ja viululle, e-molli

Tiina Linjama on joensuulainen pianisti ja puheterapeutti. Matias Lahti on viulisti ja kuoronjohtaja sekä Hanko soi -konserttisarjan toinen taiteellinen johtaja alkaen loppusyksystä 2023. Toiselta koulutukseltaan Matias on lääkäri, ja hän toimii Keski-Suomen hyvinvointialueella aluevaltuutettuna.

Sisäänpääsy 17/15 e
Hanko soi ry:n kannatusjäsenille 15/13 e

Hangolle – Till Hangö

Hanko soi:n oma juhlakonsertti Hangon 150-vuotisjuhlaviikonlopun sunnuntaina 1.9. kaupungintalon juhlasalissa klo 15.

Pianisti Simon Lane on ihastuttanut ilmaisuvoimaisella ja läsnäolevalla soitollaan kuulijoita Hangossa joka kesä vuodesta 2020 lähtien — englantilaispianisti on siis nyt mukana jo viidettä kertaa! Tällä kertaa Simon tuo mukanaan hyvän ystävänsä, sellisti Nathaniel Boydin. Duo esittää Rahmaninovin elämää suuremman sellosonaatin ja viulisti Knuut Nissisen kanssa Mendelssohnin Pianotrion nro 2.Teokset on valittu erityisellä huomiolla tähän konserttiin, joka on omistettu Hangolle ja sen luonnolle, joka on myrskyisä, seesteinen, avara ja hehkuva.

Felix Mendelssohn: Pianotrio nro 2, c-molli
S. Rahmaninov: Sellosonaatti g-molli

Simon Lane, piano
Nathaniel Boyd, sello
Knuut Nissinen, viulu

Sisäänpääsy 17/15 e
Hanko soi ry:n kannatusjäsenille 15/13 e