2021

01.09.2023

Vuoden 2021 konserttien tarkemmat kuvaukset löytyvät täältä!

Syyskonsertti - Höstkonsert

Hanko soi -syyskonsertissa soivat iloisena roiskuvat syksyn värit, kylmä armoton viima, pehmeän harmaa meri ja lohdullinen tähtitaivas.

Pianokonsertto nro. 2, E-duuri


D. Shostakovitsh:
Jousikvartetto nro. 8, c-molli
"Sodan ja fasismin uhrien muistolle"


D. Shostakovitsh:
Pianokonsertto nro. 2 – osa II Andante

Hannu Alasaarela, piano
Varpu Heikinheimo ja Knuut Nissinen, viulu
Oili Tuhkanen, alttoviulu
Anu Luukela, sello Kipeä, kaunis - Vemodig, vacker 

Kesän  2021 kolmas pääkonsertti

Konsertin musiikki osuu loppukesän syvien tunnelmien ytimeen; siinä yhdistyvät kauneus, lämpö ja toisaalta haikeus. Monipuolinen, romantiikan ajan musiikkiin painottuva ohjelma puhuttelee ja koskettaa kuulijaa syvältä. Lämpimän surumielinen The Lark Ascending ja Sibeliuksen mietteliäs Humoreski ovat konsertin erityisiä hetkiä: niissä 11-henkinen Lauluyhtye Virta ja sooloviulu yhdistävät sointimaailmansa vaikuttavalla tavalla. Kyseisiä sovituksia ei ole tiettävästi kuultu Suomessa aiemmin. Suomen-, ruotsin- ja englanninkielistä musiikkia lauluyhtyeelle mm. säveltäjiltä J. Sibelius, E. Elgar ja R. Vaughan Williams.

Lauluyhtye Virta
Knuut Nissinen ja Lotta Harju, viuluAurinko ja yö - Sol och natt

Hanko soi -kesäkonserttisarjan 2021 toinen pääkonsertti

Konsertin teokset ovat syntyneet säveltäjiensä nuoruudessa, 20 ikävuoden molemmin puolin. Sibeliuksen Loviisa-trio on innostuttavan raikas, vilpitön ja aurinkoinen. Nuori Sibelius sävelsi sen viettäessään kesää tapansa mukaan Loviisassa. Rahmaninovin 18-vuotiaana säveltämässä Elegisessä triossa soi raskas murhe ja menetys. Mozartin ainoa mollisävellajiin kirjoitettu viulusonaatti on haikea, mutta myös kirkas ja lohdullinen. 16-vuotias Shostakovitsh omisti ensimmäisen pianotrionsa rakastamalleen tytölle, Tatyana Glivenkolle. Säveltäjän myöhempään tuotantoon verrattuna teos on romanttinen. Alunperin Poème-nimen saaneessa triossa toiveikkaat, valoisat ja lyyriset teemat vuorottelevat rytmikkäiden ja hurjien jaksojen kanssa; aurinko ja yö liittyvät toisiinsa, eivätkä ole enää toistensa vastakohtia.

J. Sibelius: Pianotrio C-duuri "Loviisa"

J. Sibelius: Consolation op. 76: nro 5

S. Rahmaninov: Eleginen trio nro 1, g-molli

W. A. Mozart: Sonaatti viululle ja pianolle nro 21, e-molli

D. Shostakovitsh: Pianotrio nro 1, c-molli


Knuut Nissinen, viulu
Lotta Harju, viulu
Iida Hirvola, sello
Simon Lane, pianoAaltoaa - Det böljar


Hanko soi -kesäkonserttisarjan 2021  ensimmäinen pääkonsertti. 

Konsertin musiikissa aaltoavat villi, piittaamaton meri ja ihmisen sisäinen maailma vaihtelevine tunteineen. Griegin kvartetossa on helppo kuulla hurja, puhdistava luonnonvoima, joka Hangossakin meren keskellä on alati läsnä. Schumannin samaistuttava kvintetto tuntuu tulevan suoraan ihmissydämestä; siinä aaltoilevat tunteet, kenties suhteet toisiin ihmisiin. Teoksen jättämä mieliala on valoisa.

E. Grieg: Jousikvartetto nro, 1 g-molliR. Schumann: Pianokvintetto, Es-duuri

 
Simo Lane, piano
Lotta Harju, viulu
Sigyn Fossnes, viulu
Knuut Nissinen, viulu
Jaakko Laivuori, alttoviulu
Anna Liukkonen, sello